TIJESTO
3 bjelanjka
1 žlica vode
4 žumanjka
5 dag šećera
1 vrećica vanilin šećera
9 dag brašna
1/2 žličice praška za
pecivo
NADJEV
30 dag malina
5 listića želatine
10 dag šećera
20 dag jogurta
ribana korica jednog
limuna
10 dag tučenog vrhnja
1 žlica sitnog šećera
Priprema
Napravite čvrst snijeg od
bjelanjaka i vode. Postupno dodajte šećer i vanilin šećer i dobro izmješajte
električnom mješalicom. U smjesu dodajte žumanjke i izmješajte. Tada dodajte brašno i prašak za pecivo i još
jednom dobro izmješajte.
Pravokutni lim za pečenje
dimenzija oko 30 x 40cm obložite masnim papirom za pečenje ili premašite
masnoćom. Pripravljeno tijesto stavite na lim i poravnajte. Pecite 10-ak minuta
u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C.
Kada je biskvit pečen
izvadite ga na vlažnu krpu, skinite masni papiri i zamotajte. Ostavite da se
ohladi.
Za pripravak nadjeva treba
staviti želatinu u hladnu vodu da omekša.
Krema od malina – maline
usitnite vilicom, stavite na cjedilo i isitnite sok. Iscijeđenim malinama
dodajte ribanu limunovu koricu, jogurt i šećer te dobro promiješajte.
Želatinu tada ocijedite i
pomiješajte u toploj vodi (pogledajte uputu na vrećici od želatine) da se
otopi. U to dodajte kremu od malina i dobro promiješajte. Ostavite u hladioniku da se ohladi i počne
želirati.
Čim se krema počne
želirati dodajte tučeno vrhnje polagano ga umješavajući u kremu.
Biskvit premažite
nadjevom, napravite roladu i stavite u hladionik da se ohladi na 4 sata.
Rolada s malinama je
pripravljena. Po želji je ukrasite, pa narežite i poslužite.
U slast!
Kolaci.eu