Open top menu
subota, 22. veljače 2014.




TIJESTO
3 bjelanjka
1 žlica vode
4 žumanjka
5 dag šećera
1 vrećica vanilin šećera
9 dag brašna
1/2 žličice praška za pecivo
NADJEV
30 dag malina
5 listića želatine
10 dag šećera
20 dag jogurta
ribana korica jednog limuna
10 dag tučenog vrhnja
1 žlica sitnog šećera

Priprema

Napravite čvrst snijeg od bjelanjaka i vode. Postupno dodajte šećer i vanilin šećer i dobro izmješajte električnom mješalicom. U smjesu dodajte žumanjke i izmješajte.  Tada dodajte brašno i prašak za pecivo i još jednom dobro izmješajte.
Pravokutni lim za pečenje dimenzija oko 30 x 40cm obložite masnim papirom za pečenje ili premašite masnoćom. Pripravljeno tijesto stavite na lim i poravnajte. Pecite 10-ak minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C.
Kada je biskvit pečen izvadite ga na vlažnu krpu, skinite masni papiri i zamotajte. Ostavite da se ohladi.
Za pripravak nadjeva treba staviti želatinu u hladnu vodu da omekša.
Krema od malina – maline usitnite vilicom, stavite na cjedilo i isitnite sok. Iscijeđenim malinama dodajte ribanu limunovu koricu, jogurt i šećer te dobro promiješajte.
Želatinu tada ocijedite i pomiješajte u toploj vodi (pogledajte uputu na vrećici od želatine) da se otopi. U to dodajte kremu od malina i dobro promiješajte.  Ostavite u hladioniku da se ohladi i počne želirati.
Čim se krema počne želirati dodajte tučeno vrhnje polagano ga umješavajući u kremu.
Biskvit premažite nadjevom, napravite roladu i stavite u hladionik da se ohladi na 4 sata.
Rolada s malinama je pripravljena. Po želji je ukrasite, pa narežite i poslužite.
U slast!

Kolaci.eu
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian