SASTOJCI
10 dag lješnjak (nougat) napolitanki
15 dag lješnjaka
20 dag nutella namaz
15 dag poluslatke tamne čokolade
2 žlice ulja
Priprema
Lješnjake rasporedite u lim za pečenje i pecite 10-ak minuta
na 180°C. Kada ih izvadite iz pećnice pustite da se malo ohlade pa ih oljuštite
(skinite opnu) a onda ih sitno nasjeckajte nožem.
Izlomite napolitanke na sitnije komade, dodajte im nasjeckane
lješnjake i nutella namaz. Zajedno sve dobro izmiješajte.
Kuglice budućeg ferrero rochera oblikujte rukama. Ako je
smjesa premekana za oblikovanje, ostavite ju u frižider da se ohladi otprilike
tridesetak minuta.
Složene kuglice ostavite u frižideru sat vremena kako bi se
dobro rashladile i stvrdnule.
Za glazuru čokoladu i ulje otopite na pari pa svaku kuglicu
pažljivo prelijte otopljenom čokoladom. Kuglice ostavite na sobnoj temperaturi
neko vrijeme da bi se glazura stvrdnula, a nakon toga rasporedite u ukrasne
papiriće te poslužite ferrero rocher kuglice.
u slast!
Kolaci.eu