TIJESTO
5 jaja
14 dag šećera
1 vanilin šećer
10 dag brašna
1 prašak za pecivo
KREMA
ananas iz konzerve
4 žlice gustina
3 žlice šećera
1 šlag pjena za kremu
1 šlag pjena za ukrašavanje
Priprema
Napravite čvrst snijeg od bjelanjaka i u njega polagano
dodavajte šećer, vanilin šećer, žumanjke i brašno pomiješano sa praškom za
pecivo.
Smjesu pecite na srednjoj temperaturi oko 25 minuta.
Za pripremu kreme – u malo soka od ananasa razmutite šećer
i gustin.
Preostali ananasov sok ukuhajte i u njega ulijevajte
razmućeni gustin (uz stalno miješanje) dok se ne zgusne.
Ananas sitno nasjeckajte i umiješajte u ohlađen sok i na
kraju dodati dio tučene šlag pjene.
Koru ohlađenog kolača prerežite vodoravno na dva dijela i
premažite kremom.
Gornji sloj kolača ukrasite ostatkom tučene šlag pjene
(po želji i komadićima ananasa).
Kolač od ananasa spreman je za kušanje, uživajte!
kolač od ananasavoćni kolači
kolaci.eu