Open top menu
srijeda, 26. veljače 2014.




TIJESTO
5 jaja
14 dag šećera
1 vanilin šećer
10 dag brašna
1 prašak za pecivo
KREMA
ananas iz konzerve
4 žlice gustina
3 žlice šećera
1 šlag pjena za kremu
1 šlag pjena za ukrašavanje
Priprema

Napravite čvrst snijeg od bjelanjaka i u njega polagano dodavajte šećer, vanilin šećer, žumanjke i brašno pomiješano sa praškom za pecivo.
Smjesu pecite na srednjoj temperaturi oko 25 minuta.
Za pripremu kreme – u malo soka od ananasa razmutite šećer i gustin.
Preostali ananasov sok ukuhajte i u njega ulijevajte razmućeni gustin (uz stalno miješanje) dok se ne zgusne.
Ananas sitno nasjeckajte i umiješajte u ohlađen sok i na kraju dodati dio tučene šlag pjene.
Koru ohlađenog kolača prerežite vodoravno na dva dijela i premažite kremom.
Gornji sloj kolača ukrasite ostatkom tučene šlag pjene (po želji i komadićima ananasa).
Kolač od ananasa spreman je za kušanje, uživajte!
kolač od ananasavoćni kolači


kolaci.eu
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian