Open top menu
srijeda, 26. veljače 2014.


TIJESTO
6 žumanjaka
6 žlica šećera
3 žlice kakaa
3 žlice brašna
1/2 praška za pecivo
6 bjelanjaka
KREMA
2 cijela jaja
15 dag šećera
1 dl mlijeka
15 dag margarina
4 banane
GLAZURA
10 dag čokolade
8 dag margarina
2 kapi ulja
Priprema

Najprije žumanjke izmiješajte sa šećerom dok smjesa ne postane pjenasta.
Brašno pomiješajte sa praškom za pecivo i kakaom pa ga dodajte u pjenastu smjesu od žumanjaka.
Bjelanjke istucite u snijeg i dodajte u smjesu.
Lim za pečenje obložite pek papirom i ulijte promiješanu smjesu.
Stavite peći na 200 stupnjeva na 30 minuta.
Dok se kolač peče pripremite kremu, tako što ćete umutiti jaja, šećer i mlijeko i kuhajte na pari.
Kad se krema ohladi dodajte pjenasto izrađeni margarin.
Po želji kremi možete dodati i 10 dag čokolade.
Kada je biskvit pečen, umotajte ga u roladu zajedno sa papirom.
Kad se biskvit ohladi, razmotajte roladu i namažite pripremljenom kremom, a u sredinu položite po dvije banane uzduž kolača.
Mačje oči ponovno savijte.
Čokoladnu glazuru pripremite na pari tako što ćete u čokoladu dodati margarin i 2 kapi ulja.
Mačje oči su skoro pripravljene, još samo morate pričekati par sati da se stisnu i ohlade.
U slast!

Kolaci.eu
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian