Obilje voća na tržnicama jednostavno nas tjera na pečenje finih voćnih kolača koji su kao stvoreni za ove vrućine.
Biskvit:
4 jaja
1 čaša (od jogurta) šećera
1 jogurt
1 dl mlijeka
2 čaše oštrog brašna
1 prašak za pecivo
1 žlica kakaa
Nadjev:
1 staklenka kompota od višanja
½ kg svježeg sira
6 žlica šećera
3 vanilin šećera
½ l tučenog slatkog vrhnja
Preljev:
3 preljeva za torte
sok kompota od višanja
7 dl vode
Za biskvit pjenasto umiješati žumance, šećer, jogurt, mlijeko i brašno s praškom za pecivo. Na kraju dodati snijeg od bjelanca. Biskvit podijeliti u dva dijela, jedan neka ostane žut, a u drugi umiješati kakao.
Žuti dio staviti peći, ali ne do kraja, izvaditi i na njega položiti ocijeđene višnje iz kompota te smeđi biskvit, pa ispeći do kraja.
Potom dodati nadjev od sira i šećera u koji je lagano umiješano tučeno slatko vrhnje.
Preljev za torte kuhati u kompotu od višanja te dodati vode. Preliti preko kolača.
4 jaja
1 čaša (od jogurta) šećera
1 jogurt
1 dl mlijeka
2 čaše oštrog brašna
1 prašak za pecivo
1 žlica kakaa
Nadjev:
1 staklenka kompota od višanja
½ kg svježeg sira
6 žlica šećera
3 vanilin šećera
½ l tučenog slatkog vrhnja
Preljev:
3 preljeva za torte
sok kompota od višanja
7 dl vode
Za biskvit pjenasto umiješati žumance, šećer, jogurt, mlijeko i brašno s praškom za pecivo. Na kraju dodati snijeg od bjelanca. Biskvit podijeliti u dva dijela, jedan neka ostane žut, a u drugi umiješati kakao.
Žuti dio staviti peći, ali ne do kraja, izvaditi i na njega položiti ocijeđene višnje iz kompota te smeđi biskvit, pa ispeći do kraja.
Potom dodati nadjev od sira i šećera u koji je lagano umiješano tučeno slatko vrhnje.
Preljev za torte kuhati u kompotu od višanja te dodati vode. Preliti preko kolača.
(METRO-PORTAL)