Open top menu
srijeda, 26. veljače 2014.




BISKVIT
5 žlica šećera
5 bjelanjaka
5 žlica brašna
½ praška za pecivo
70 ml vrućeg mlijeka
KREMA
5 žumanjaka
5 žlica šećera
3 žlice brašna
1.5 vanilin šećera
2 dl mlijeka
15 dag margarina
2 šlaga
Priprema

Za biskvit dobro izmiješajte šećer i bjelanke te dodajte brašno koje ste pomiješali sa pola praška za pecivo.
Lim za pečenje obložite pek papirom i stavite peći na srednju temperaturu. Pecite samo dok biskvit ne poprimi rumenu boju a tada izvadite, prelijte sa 70 ml vrućeg mlijeka  i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Za kremu izmiješajte šećer i žumanjke sa kuhačom te im lagano dodavajte brašno i vanilin šećer.
Smjesu za kremu ukuhajte sa mlijekom pa stavite da se ohladi.
Kada se krema ohladila dodajte margarin koji ste prije dobro izradili i promiješajte.
Novonastalu kremu premažite po ohlađenom biskvitu.
Istucite šlag prema uputama na vrećici pa ga dodajte na vrh kolača. Po želji ukrasite čokoladnim mrvicama.

Ledene kocke su pripravljene i spremne za posluživanje, u slast!

Izvor: kolaci.eu
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian