Open top menu
subota, 22. veljače 2014.



SMJESA

100 ml mlijeka
60 g šećera
50 g kokosovog brašna
2 žlice ruma
30 g škrobnog brašna
50 ml mlijeka
30 g biljne masti Zvijezda
120 g maslaca
80 g biljne masti
190 g šećera u prahu
na vrh noža citronata otopljenog s 2-3 kapi vode
300 g kokosovog brašna


GLAZURA
200 g tamne čokolade ili za kuhanje
4 žlice ulja


UKRAŠAVANJE
25 g bijele čokolade
čajna žlica ulja
2-3 kapi soka limuna

Recept za Krunine Bounty pločice

Priprema smjese

Mlijeko, šećer, kokosovo brašno i rum pomiješajte pa na vatri kuhajte 4 minute.
U mlijeku otopite škrobno brašno pa ga dodajte, lagano miješajući u gornju kuhanu smjesu i kuhajte još naredne 2 minute.
Maknite smjesu sa vatre i umiješajte joj 30 g biljne maste pa ostavite smjesu da se ohladi.
Električnim mikserom zapjenite maslac, 80 g biljne masti te im umiješajte šećer u prahu, otopljeni citronat, već pripravljenu ohlađenu smjesu i na kraju kokosovo brašno.
Kalup veličine 20×36 cm obložite prozirnom folijom, izlijte pripravljenu smjesu, poravnajte površinu, prekrijte viškom folije i kolač odložite u hladnjak.
Sutradan izvrnite očvrsnulu smjesu na papir za pečenje pa ovalnim izrezivačem izrežite pločice i ponovno ih stavite 1 sat u hladnjak.
Priprema čokoladne glazure

Otopite nad parom nasjeckanu čokoladu i ulje pa sve lagano izmiješajte u sjajnu glazuru.
Glazuru držite nad toplom vodom da se ne ohladi, izvadite pločice iz hladnjaka i svaku umočite u glazuru.
Odložite ih na papir za pečenje ili silikonsku podlogu da glazura očvrsne.
Ukrašavanje

Istim postupkom kao i za čokoladnu glazuru otopite bijelu glazuru
Bijelom glazurom napunite manju vrećicu za zamrzavanje, odrežite joj mali vrh i istiskavanjem ukrasite Bounty pločice.
Stavite Bounty pločice u hladnjak na hlađenje.


Kolaci.eu
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian