SMJESA
100 ml mlijeka
60 g šećera
50 g kokosovog brašna
2 žlice ruma
30 g škrobnog brašna
50 ml mlijeka
30 g biljne masti Zvijezda
120 g maslaca
80 g biljne masti
190 g šećera u prahu
na vrh noža citronata
otopljenog s 2-3 kapi vode
300 g kokosovog brašna
GLAZURA
200 g tamne čokolade ili
za kuhanje
4 žlice ulja
UKRAŠAVANJE
25 g bijele čokolade
čajna žlica ulja
2-3 kapi soka limuna
Recept za Krunine Bounty
pločice
Priprema smjese
Mlijeko, šećer, kokosovo
brašno i rum pomiješajte pa na vatri kuhajte 4 minute.
U mlijeku otopite škrobno
brašno pa ga dodajte, lagano miješajući u gornju kuhanu smjesu i kuhajte još
naredne 2 minute.
Maknite smjesu sa vatre i
umiješajte joj 30 g biljne maste pa ostavite smjesu da se ohladi.
Električnim mikserom
zapjenite maslac, 80 g biljne masti te im umiješajte šećer u prahu, otopljeni
citronat, već pripravljenu ohlađenu smjesu i na kraju kokosovo brašno.
Kalup veličine 20×36 cm
obložite prozirnom folijom, izlijte pripravljenu smjesu, poravnajte površinu,
prekrijte viškom folije i kolač odložite u hladnjak.
Sutradan izvrnite
očvrsnulu smjesu na papir za pečenje pa ovalnim izrezivačem izrežite pločice i
ponovno ih stavite 1 sat u hladnjak.
Priprema čokoladne glazure
Otopite nad parom
nasjeckanu čokoladu i ulje pa sve lagano izmiješajte u sjajnu glazuru.
Glazuru držite nad toplom
vodom da se ne ohladi, izvadite pločice iz hladnjaka i svaku umočite u glazuru.
Odložite ih na papir za
pečenje ili silikonsku podlogu da glazura očvrsne.
Ukrašavanje
Istim postupkom kao i za
čokoladnu glazuru otopite bijelu glazuru
Bijelom glazurom napunite
manju vrećicu za zamrzavanje, odrežite joj mali vrh i istiskavanjem ukrasite
Bounty pločice.
Stavite Bounty pločice u
hladnjak na hlađenje.
Kolaci.eu