TIJESTO
400 ml vode
6 žlica ulja
250 g brašna
5 jaja
AGDA
800 g šećera
400 ml vode
1 llimun
ZA PRŽENJE
750 ml ulja
Recept za tulumbe
Priprema tijesta
Pomiješajte ulje i vodu pa
zakuhajte.
U zakuhanu smjesu od ulja
i vode dodajte brašno neprestano miješajući pa kuhajte pola minute dok smjesa
ne postane gusta i jednolična.
Smjesu ohladite na sobnoj
temperaturi.
U ohlađenu smjesu dodavajte
jedno po jedno jaje sve miješajući rukama. Svako naredno jaje dodavajte tek kad
se prethodno jaje potpuno sjedinilo s tijestom.
Priprema agde
Šećer i vodu kuhajte do
potrebne gustoće.
U smjesu za agdu tada
dodajte limunove kriške.
Ostavite agdu da se ohladi
da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Postupak prženja tulumbi
Ulje zagrijte na vatri.
Špricu za tulumbe (ili
vrećicu sa nastavkom) napunite ohlađenom smjesom.
U posudu sa zagrijanim
uljem na vatri lagano spuštajte tijesto za tulumbe istiskano iz šprice.
Tulumbe nije potrebno
okretati jer će se same okretati u vrućem ulju.
Pržite tulumbe dok ne
pridobiju zlatnu boju.
Tulumbe izvadite i
stavljajte u ohlađenu agdu.
Postupak ponavljajte dok
ne ispržite svo tijesto za tulumbe.
Tulumbe namočene u agdu
ostavite tamo sve dok ne bude gotova naredna količina.
Tulumbe poslažite u posudu
pa prelijte sa ostatkom agde i stavite na hlađenje u hladnjak.
U slast!
Kolaci.eu