BISKVIT
6 jaja
100 g šećera
80 g maslaca
200 g glatkog brašna
1 prašak za pecivo
100 g čokolade za kuhanje
KREMA
1,5 l mlijeka
150 g šećera
8 žlica gustina
2 žlice brašna
1 vanilija šećer
150 g margarina
3 žlice kakaa
Recept za ledenu tortu
Priprema biskvita
Maslac ostavite da omekša na sobnoj temperaturi.
Električnim mikserom mutite jaja sa šećerom pa dodajte maslac
i brašno pomiješano sa praškom za pecivo.
Sve dobro izmiješajte pa smjesi dodajte istopljenu čokoladu za
kuhanje.
Lim za pečenje obložite pek papirom i u njega izlitjte smjesu
za biskvit.
Pecite u zagrijanoj rerni na 180 °C oko 25 – 30 minuta.
Priprema kreme
U 2 dl mlijeka zamutite gustin sa brašnom i pripazite da nema
grudica.
Preostalom mlijeku dodajte šećer i zagrijavajte do vrenja.
U zagrijano mlijeko ulijte smjesu sa gustinom uz neprestano
miješanje dok se ne zgusne.
Margarin sobne temperature izradite električnim mikserom sa
vanilin šećerom pa dodajte u ohlađenu kremu.
U jednu trećinu kreme dodajte kakao.
Slaganje ledene torte
Dobiveni biskvit
prepoloviti na 2 dijela.
Na podlogu za torte stavite prerezani biskvita i premažite
svijetlom kremom.
Na kremu položite drugu polovicu biskvita o premažite tamnom
kremom.
Staviti na hlađenje i prije serviranja ukrasiti po želji
kolaci.eu
kolaci.eu