Open top menu
subota, 22. veljače 2014.




BISKVIT
6 jaja
100 g šećera
80 g maslaca
200 g glatkog brašna
1 prašak za pecivo
100 g čokolade za kuhanje


KREMA
1,5 l mlijeka
150 g šećera
8 žlica gustina
2 žlice brašna
1 vanilija šećer
150 g margarina
3 žlice kakaa
Recept za ledenu tortu



Priprema biskvita

Maslac ostavite da omekša na sobnoj temperaturi.
Električnim mikserom mutite jaja sa šećerom pa dodajte maslac i brašno pomiješano sa praškom za pecivo.
Sve dobro izmiješajte pa smjesi dodajte istopljenu čokoladu za kuhanje.
Lim za pečenje obložite pek papirom i u njega izlitjte smjesu za biskvit.
Pecite u zagrijanoj rerni na 180 °C  oko 25 – 30 minuta.
Priprema kreme

U 2 dl mlijeka zamutite gustin sa brašnom i pripazite da nema grudica.
Preostalom mlijeku dodajte šećer i zagrijavajte do vrenja.
U zagrijano mlijeko ulijte smjesu sa gustinom uz neprestano miješanje dok se ne zgusne.
Margarin sobne temperature izradite električnim mikserom sa vanilin šećerom pa dodajte u ohlađenu kremu.
U jednu trećinu kreme dodajte kakao.
Slaganje ledene torte

Dobiveni biskvit  prepoloviti na 2 dijela.
Na podlogu za torte stavite prerezani biskvita i premažite svijetlom kremom.
Na kremu položite drugu polovicu biskvita o premažite tamnom kremom.

Staviti na hlađenje i prije serviranja ukrasiti po želji

kolaci.eu
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian