TIJESTO
3 jaja
40 g maslaca
4 žlice meda
4 žlice mlijeka
650 g brašna za kolače
1 ½ žlica sode bikarbone
malo mljevenog cimeta
KREMA
4 dl mlijeka
5 žlica brašna za kolače
150 g šećera
200 g margarina
UKRAŠAVANJE
šećer u prahu
PRIPREMA MEDENE PITE
Umutite jaja, maslac, med i mlijeko u posudi. Posudu stavite
na laganu vatru oko 8 minuta i neprestano miješajte.
Posudu maknite s vatre pa joj dodajte brašno, sodu bikarbonu
i mljeveni cimet i sve dobro izmiješajte.
Rukama zamijesite tijesto pa ga podijelite na 4 jednaka
dijela. Svaki dio razvucite i stavite u lim za pečenje obložen pek papirom.
Pecite na 180°C oko 15 minuta.
PRIPREMA KREME
Na pari skuhajte mlijeko, margarin, brašno i šećer.
Prvu pečenu koru premažite dobivenom kremom (jednom trećinom
kreme) pa na nju položite drugu koru. Postupak ponovite još 2 puta i kolač
dovršite polaganjem zadnjeg sloja kore.
Medenu pitu pospite šećerom u prahu i ohladite prije
posluživanja.