TIJESTO
180 g margarina
120 g šećera
300 g brašna
1 vanilin šećer
8 g praška za pecivo
1 jaje
1 žlica kiselog vrhnja od 12% m.m.
1 žličica kakao praha
NADJEV
1 kg jabuka kisele sorte
4 g mljevenog cimeta
1 vanilin šećer
2 žlice mljevenih oraha
POSIPANJE
šećer u prahu
PRIPREMA PITE OD JABUKA
Omekšani margarin i šećer izmješajte mikserom. Izmiješajte
brašno, vanilin šećer i prašak za pecivo pa ih umiješajte u smjesu margarina i
šećera. Dodajte jaje i žlicu kiselog vrhnja i sve dobro izmješajte.
Smjesu podijelite na 2 dijela. U jednu polovinu umiješajte
kakao prah.
Za nadjev – jabuke koje ste prethodno očistili i ogulili
narendajte na tanke ploške pa na malo margarina prodinstajte u tavi na laganoj
vatri.
Jabukama dodajte vanilin šećer i mljeveni cimet pa
prodinstajte još 1 minutu.
Tepsiju namastite i pobrašnite. Polovinu svijetle smjese
tijesta rasporedite u tepsiju. Po smjesi rasporedite nadjev od jabuka, a nadjev
pospite sa mljevenim orasima.
Na nadjev rasporedite drugu polovinu tijesta (sa kakaom).
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 35 minuta.
Vrijeme pečenja prilagodite vlastitoj pećnici.
Pitu od jabuka ohladite na sobnoj temperaturi pa po želji
pospite sa šećerom u prahu.
Kolaci.eu