Open top menu
subota, 22. veljače 2014.


BISKVIT
150 g maslaca
4 žumanjka
100 g šećera
250 g brašna
1 vanilin šećer
korica 1 limuna
džem od šljiva/marelica


NADJEV
4 bjelanjka
200 g šećera
200 g mljevenih oraha/badema
½ limuna
1 vanilin šećer


PRIPREMA BISKVITA

Izmutite maslac i žumanjke sa šećerom.

Izmućenoj smjesi dodajte brašno, vanilin šećer i naribanu koricu od jednog limuna.

Dobivenu smjesu za biskvit rasporedite u lim za pečenje koji ste prethodno obložili pek papirom te pecite 15 minuta na 160°C, kako bi se biskvit blago zapekao.

Blago zapečeni biskvit izvadite iz pećnice i dobro premažite džemom od šljiva/marelica.

NADJEV

Bjelanjke istucite u čvrst snijeg, pa umiješajte i šećer , vanilin šećer, sok i naribanu koricu polovice limuna te mljevene orahe/bademe.

Nadjev od oraha premažite preko džema od šljiva/marelica pa kolač vratite u pećnicu da se dopeče još 20 minuta na 160°C.

Kolaci.eu
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian