Open top menu
utorak, 25. veljače 2014.



Potrebno je:


  • 1,5 kg jabuka
  • 200 g šećera
  • 1 kašičica cimeta
  • 4 jaja
  • 8 kašika šećera
  • 1 dl ulja
  • 1 dl mleka
  • 8 kašika brašna
  • 1/2 praška za pecivo
  • 100 g seckanih oraha

Fil:

  • 8 dl mleka
  • 5 kašika šećera
  • 2 pudinga od vanile
  • 100 g šlaga
  • 1,5 dl mleka ili vode

Priprema:

  1. Oguliti i iseći na parčiće 1,5 kg jabuka. Poredjati ih u dublju, podmazanu uljem, okruglu posudu prečnika 26 cm. Jabuke posuti sa 200 gr šećera i 1 kašičicom cimeta (šećer može i više zavisi od ukusa jabuka). Peći u rerni dok se ne ispeku.
  2. U medjuvremenu umutiti 4 belanca sa 8 kašika šećera, dodati jedno po jedno 4 žumanca, 1 dl ulja, 1 dcl mleka, 8 kašika brašna i 1/2 praška za pecivo. Testo preliti preko pečenih jabuka i vratiti u rernu i peći na 180°C.
  3. Kad se ispeče prevrnuti na tacnu, da jabuke dodju gore i preko jabuka posuti 100 gr seckanih oraha. U posudu staviti 8 dcl mleka, 5 kašika šećera i 2 pudinga od vanile, kuvati i kad se skuva malo prohladiti i staviti preko jabuka.
  4. Umutiti 100 g šlaga sa 1,5 dl mleka ili vode i premazati tortu.
Izvor: http://www.kuvajmo-blogovski.com//
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian