Open top menu
utorak, 25. ožujka 2014.



Sastojci:



200ml biljne pavlake
100g šećera u prahu
100g posne čokolade ("Menaž" najbolje)
250g posnog mlevenog keksa (recimo "Zlatni pek")
75g pečenih lešnika (sitno seckanih ili krupnije mlevenih)
cca 50g mlevenog "Wellness" keksa sa lešnicima (ili nekog drugog keksa, po želji), za valjanje kuglica

 

 

Postupak:


  1. Mikserom čvrsto umutite biljnu pavlaku sa šećerom u prahu, dodajte čokoladu otopljenu na pari, pa izmešajte da se smesa ujednači.
  2. Dalje dodajte keks i lešnike, pa sve dobro izmešajte rukom. Ostavite masu na 15ak min. u frižider da se malo stegne, kako bi bila lepša za rad.
  3. Oblikujte kuglice veličine većeg oraha, valjajte ih u mleveni keks, stavljajte u korpice i slažite na tacnu. 
  4. Ostavite ih u frižider da se stegnu, pa posle 1-2h poslužite. 

Napomena: pogodno za vegansku ishranu, kao i za post na ulju.

Izvor: http://imehrane.blogspot.com/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian