Open top menu
ponedjeljak, 3. ožujka 2014.




Izuzetno ukusna i veoma lep desert. Rado ga spremam jer uvek ispadne super. Ne možete pogrešiti!

Sastojci:
Za kore:
5 + 5 jaja
5 + 5 kašika šećera
5 +5 kašika brašna
4 +4 kašike kakaa
2 + 2 kesice praška za pecivo
Za fil:
1 l mleka
10 kašika mleka
100 g pudinga sa ukusom vanile
50 g čokolade
250 g margarina
200 g šećera u prahu
150 - 200 g celog petit ber keksa
Za ukrašavanje:
200 g šlaga
Priprema:

Odvojiti belanca od žumanca. Belanca umutiti da se dobije čvrst sneg. Žumanca sastaviti sa šećerom i mutiti dok se ne dobije čvrsta gusta masa, dodati brašno, kakao i umućena belanca. Sve dobro sjediniti i izručiti u pleh obložen papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Pečenu koru urolati u mokru krpu i ohladiti. Postupak pravljenja kore ponoviti još jednom kako bi se dobila dva rolata. Puding rastvoriti sa malo mleka a u ostatak dodati šećer i staviti da se kuva. Kada mleko počne da ključa umešati rastvoreni puding i skuvati gust krem. Skloniti sa šporeta, umešati čokoladu i ohladiti krem. Penasto umutiti margarin i šećer u prahu pa sjediniti sa ohlađenim kremom. Kore izvaditi iz krpe, namazati sa malo fila pa urolati i ostaviti da se dobro stegnu. Seći rolate na debljinu prsta i ređati ih u okruglu vanglicu uz samu ivicu. Kada je vanglica obložena rolatima staviti malo fila, poređati ceo keks, opet fil pa ceo keks i tako sve do samog vrha gde se završava sa rolatima. Vanglicu staviti u frižider da prenoći, kako bi se torta stegla. Sutradan tortu izvaditi iz vanglice i premazati sa umućenim šlagom.

oklagija.rs
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian