Izuzetno ukusna i veoma lep desert. Rado ga spremam jer
uvek ispadne super. Ne možete pogrešiti!
Sastojci:
Za kore:
5 + 5 jaja
5 + 5 kašika šećera
5 +5 kašika brašna
4 +4 kašike kakaa
2 + 2 kesice praška za pecivo
Za fil:
1 l mleka
10 kašika mleka
100 g pudinga sa ukusom vanile
50 g čokolade
250 g margarina
200 g šećera u prahu
150 - 200 g celog petit ber keksa
Za ukrašavanje:
200 g šlaga
Priprema:
Odvojiti belanca od žumanca. Belanca umutiti da se dobije
čvrst sneg. Žumanca sastaviti sa šećerom i mutiti dok se ne dobije čvrsta gusta
masa, dodati brašno, kakao i umućena belanca. Sve dobro sjediniti i izručiti u
pleh obložen papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Pečenu koru urolati u mokru krpu i ohladiti. Postupak pravljenja kore ponoviti
još jednom kako bi se dobila dva rolata. Puding rastvoriti sa malo mleka a u
ostatak dodati šećer i staviti da se kuva. Kada mleko počne da ključa umešati
rastvoreni puding i skuvati gust krem. Skloniti sa šporeta, umešati čokoladu i
ohladiti krem. Penasto umutiti margarin i šećer u prahu pa sjediniti sa
ohlađenim kremom. Kore izvaditi iz krpe, namazati sa malo fila pa urolati i
ostaviti da se dobro stegnu. Seći rolate na debljinu prsta i ređati ih u
okruglu vanglicu uz samu ivicu. Kada je vanglica obložena rolatima staviti malo
fila, poređati ceo keks, opet fil pa ceo keks i tako sve do samog vrha gde se
završava sa rolatima. Vanglicu staviti u frižider da prenoći, kako bi se torta
stegla. Sutradan tortu izvaditi iz vanglice i premazati sa umućenim šlagom.
oklagija.rs