Open top menu
petak, 28. ožujka 2014.

Nemojte me pitati zasto se torta tako zove, tako sam davno dobila recept i to je to. Znam da je mnogi zovu Metarski kolac ili kolac na metar.
Posjetite web stranicu Glamurozne domacice sa koje je ovaj recept preuzet - domacica.net - i pogledajte ostale fantasticne recepte nasih glamuroznih domacica.




Sastojci
6 jaja
250gr secera
250gr brasna
100ml ulja
150ml hladne vode
1/2 kesice praska za pecivo
2 jelovske kasike kakaoa
ZA KREM:

2 kesice pudinga od vanile
600ml mleka
80gr secera
2 kesice vanilin secera
1 margarin ili 1 puter
200 gr secera u prahu.
ZA PRELIV:

200 gr cokolade za mesenje
100gr margarina
100 gr secera
1 mala kafena soljica mleka
1 kasika ulja


Način pripreme
6 žumanaca umutiti sa 250 g šećera, 100 g ulja, 150 ml hladne vode.
250 g brašna pomešati sa 1/2 praška za pecivo i dodati u prethodno izmućenu masu.
Na kraju dodati 6 umućenih belanaca i lagano promešati.
Podeliti masu na dva jednaka dela.
U jednu polovinu staviti kakao.
Peći u rebrastom plehu na 200C oko 30-35 min.
Ohlađeno pečeno testo seći po rebrima.

Fil:
2 kesice pudinga skuvati u 600 ml mleka sa 80 g šećera i 2 kesice vanile.
Umutiti paklu margarina sa 200 g šećera u prahu, sjediniti sa ohlađenim pudingom i filovati žuto, braon parče i tako redom da se dobiju dva reda od po 25 parčeta.

Preliv:
200 g čokolade za mesenje, 100 g margarina, 100 g šećera, 1 mala šoljica mleka, 1 kašika ulja se topi i preliva se torta,ali sacekati da se preliv malo prohladi.

Za posluzivanje torta se sece ukoso.

Izvor: http://domacica.net/

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian