Open top menu
subota, 5. travnja 2014.



Sufle je veoma  kompleksno a opet veoma jednostavno jelo.  Predstavlja najveći izazov kod kuvara amatera. Ali na kraju vredi svaki uloženi trenutak.  Evo deset saveta kako da pripremite vaš sufle. Probajte, u svakom slučaju se neće baciti!

1.    Prvo i osnovno pravilo kod svakog recepta je da pre početka dobro pročitate recept i nabavite potrebne namirnice. Ovo pravilo pogotovo važi za sufle jer kada krenete sa pripremom nemate slobodno vreme da biste tražili namirnice koje nedostaju.
2.    Spremite u blizini svu opremu koja vam je potrebna, i naravno postarajte se da ista bude čista. Nemojte štedeti na kašikama i viljuškama jer i najmanji ostatak masnoće, žumanca... može uticati na to da sufle spadne.
3.    Izmerite dobro sve namirnice.
4.    Sve namirnice a posebno jaja izvadite sat vremena ranije iz frižidera da budu na sobnoj temperaturi.
5.    Obzirom da se jaja lakše razdvajaju dok su hladna, prvo razdvojite jaja pa ih onda ostavite pokrivene oko sat vremena na sobnoj temperaturi.
6.    Pazite da ne premutite belanca. Kada dobiju na volumenu i postanu  paperjasta vreme je da stanete.
7.    Pripremite i namastite posude za sufle.
8.    Ugrejte rernu.
9.    Nemojte nikako otvarati rernu za vreme pečenja.
10.  Pripremite za služenje suflea. Upamtite da sufle mora pravo iz rerene da se servira pa zato nemojte da ga pripremate ako niste sigurni da li možete odmah da ga služite.
Izvor: oklagija.rs
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian