Open top menu
subota, 5. travnja 2014.



Kako napraviti poširano jaje? Mnogima to deluje jako komplikovano i ne usuđuju se da probaju, ali samo pratite naša uputstva i moći ćete i i vi da se pohvalite kako znate da spremite poširana jaja.
-Jaja moraju biti na sobnoj temperaturi. U ključaloj vodi gde ćete poširati jaje dodajte kašiku sirćeta. Kada voda proključa, stišajte vatru tačno toliko da voda nastavi da se krčka. Jaje polako razbijte u maloj posudici pazeći da žumance ostane celo i polako spustite u vodu koju ste prethodno zamutili žicom. Jaje sipajte u pravcu u kom se kreće voda, na taj način ono će se samo formirati. Ili dok je u vodi "uhvatite" ga rešetkastom kašikom kako se ne bi razlilo. Kuvajte 3-5 minuta u zavisnosti kakvo želite da bude. I nakon toga ga izvadite i stavite u veoma hladnoj vodi na par trenutaka.  Servirajte po želji. Probajte!

Izvor: oklagija.rs
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian