Open top menu
petak, 4. travnja 2014.


Sastojci:
Za patispanj
- belance 1
- secer,solja 2,5 dl 1
- margarin 200 g
- brasno 2 solje
- kisela pavlaka 150 ml
- slatka pavlaka 100 ml
- mleko 5-6 kasika
- kakao 2 kasike
- prasak za pecivo 1
- jaja 3

Za kuglice
- kokosovo brasno 7 kasika
- zumance 1
- vanil-secer 1
- mladi sir 200 g
- secer 5 kasika

Za krem
- margarin 125 g
- aroma vanile 1
- brasno 3 kasike
- kakao za posipanje malo

Uputstvo za pripremu:
Prvo napraviti kuglice od sira,koje treba da odstoje u zamrzivacu bar 30 min.Pomesati zumance,sir obe vrste secera i kokosovo brasno,pa vlaznim rukama oblikovati kuglice.
Za patišpanj izmiksati margarin sa šećerom, dodati jaja i belance, potom obe pavlake, mleko, brašno i prašak za pecivo. Pola testa izliti u namašćen i pobrašnjen kalup.
U drugu polovinu smese dodati 2 kašike kakaa, izmešati i preliti preko prvog testa.
Kuglice utisnuti u testo i staviti kalup u zagrejanu pećnicu. Peći na 180 stepeni 40-45 minuta. Za to vreme skuvati kremu. Razmutiti brašno u malo mleka, ostatak staviti da provri sa šećerom, pa dodati razmućeno brašno i skuvati krem, dodati i aromu vanile. Kad se ohladi, spojiti ga sa izmiksanim margarinom.
Ohladiti tortu, pa je premazati kremom i posuti kakaom. Ostaviti je malo u frižider pre služenja.

Izvor: http://za-zene.blogspot.com/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian