Open top menu
petak, 4. travnja 2014.


Kora:
3 jaja
150 gr šećera
8 kašika ulja
8 kašika tople vode
150 gr brašna


1 kašika kakaa
1/2 praška za pecivo

Fil:
1 litar mleka
200 gr šećera
3 pudinga od vanile
1 kašika gustina
1 vanilin šećer
200 gr šlaga
2 dcl mleka
Fil od malina:
600 gr malina
200 gr šećera
2 kesice želatina
1 dcl vode
2 kašike gustina
Potrebno je još:
2 dcl čokoladna mleka
2 dcl mleka
250 gr četvrtastog keksa sa jedne strane preliven čokoladom (ja koristim Zlatni pek preliven čokoladom.

Za glazuru:
200 gr čokolade
6 kašika ulja

Priprema:
Sastojke za koru umutiti i peći u plehu 20×30 na 180°C. Pečenu koru preliti sa 2 dcl čokoladnog mleka.
Fil od malina: u posudu staviti maline (koristim zamrznute), dodati šećer i prokuvati da se šećer istopi. Dodati umućen gustin sa mlekom. Sve skupa prokuvati i dodati želatin koji je odstajao u vodi da nabubri, mešati dok se želatin ne istopi. Mlakim preliti hladnu koru (filujemo kolač u plehu u kom smo pekli koru).
Fil: umutiti 3 kesice pudinga sa 1 kašika gustina, 2 dcl mleka i dodati u 8 dcl mleka i 200 gr šećera. Kuvati dok se ne zgusne i ostaviti da se ohladi. Umutiti 200 gr šlaga sa 2 dcl mleka i dodati u skuvani puding. 1/2 fila staviti na maline pa red keksa (čokoladni deo okrenut na gore) potapan u mleko na stranu bez čokolade, pa drugi deo fila.
Preko kolača stavimo glazuru: istopiti 200 gr čokolade sa 6 kašika ulja.



Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian