Open top menu
subota, 5. travnja 2014.



Recept za odličan kolač.

Sastojci:
6 jaja
6 kašika brašna
6 kašika šećera
3 kašike kakaoa
700 ml mleka
3 kašike brašna
2 kesice vanil šećera
3 kašike gustina
6 kašika šećera
250 g margarina
200 g čokolade za kuvanje

Priprema:
Jaja polupamo i odvojimo žumanca od belanaca. U sud sa žumancima dodamo polovinu pripremljenog šećera i mutimo mikserom dok se šećer ne rastopi. Mikserom izmutimo belanca, dodama preostali šećer i mutimo dok se šećer ne rastopi. Izmućena belanca dodamo u sud sa belancima i promešamo. Dodamo brašno, kakao i mešamo dok se sastojci ne sjedine. Testo preručimo u pravougaonu tepsiju obloženu kuvarskim papirom. Pečemo 20 minuta na 180 stepeni. U šerpu, na šporetu, sipamo polovinu pripremljenog mleka. Dodamo vanilin šećer, šećer i promešamo žicom za mućenje. U preostalo mleko u menzuri dodamo brašno, gustin i promešamo žicom za mućenje. Neprekidno mešajući u provrelo mleko sipamo sadržinu iz menzure. Kada krem dobije potrebnu gustinu sklonimo šerpu sa šporeta. U ohladjen fil dodamo margarin i mutimo mikserom. Izvadimo patišpanj iz tepsije i odstranimo papir. Sečemo patišpanj na dva jednaka dela. Prvu koru premažemo filom a na fil nanesemo prethodno istopljenu čokoladu na pari. Na čokoladu nanesemo fil a na fil stavimo drugu koru i premažemo filom. Na kolač nakesemo preostalu čokoladu.

Izvor : http://www.oklagija.rs/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian