Open top menu
ponedjeljak, 7. travnja 2014.

Ukus je kao i kupljeni kolač ko ne vjeruje neka proba.





Sastojci



Za koru:

    5 jaja
    5 kašika šećera
    5 kašika brašna
    3 kašike kakaa
    1 vanil-šećer
    1/3 kašičice praška za pecivo
    malo rendane kore od limuna

Za fil:

    200 ml slatke pavlake (biljna)
    2 kašike meda
    1/2 kesice želatina
    4 kašike vode

Priprema

Umutiti žumanca, šećer, vanil-šećer. Pomešati brašno, kakao i prašak za pecivo, pa dodati u žumanca i mutiti. Posebno umutiti belanca i lagano mešajući sjediniti sa žumancima. Pleh od električnog šporeta obložiti papirom i peći koru 15 minuta na 180*C. Kada se kora ohladi prepoloviti je. Umutiti slatku pavlaku (treba da bude hladna, iz frižidera) kao šlag, dodati 2 kašike meda. Želatin pomešati sa 4 kašike vode, a onda zagrejati do temperature ključanja, pa sipati u pavlaku i mutiti još jedan minut. Fil naneti na polovinu kore i poklopiti drugom polovinom. Po želji kolač možete ukrasiti glazurom od čokolade. 50 grama čokolade za kuvanje rastopiti sa malo ulja i mleka i time premazati kolač. Kada se ohladi seći na šnite i poslužiti.
(KUHINJICA.RS)

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian