Open top menu
četvrtak, 3. travnja 2014.


http://1.bp.blogspot.com/-DLo9ejLgckw/UhoLwauF3TI/AAAAAAAACBo/ryTnctp1oe0/s1600/cc49f8fe58339a73a36a496e4b8c3389_L.jpg

Sastojci:

Kora:
5 belanca
10 kašika šećera
1 kašika alkoh.sirćeta
3 kašike prezle
3 kašike mlevenih oraha
Ispeći ovakve tri kore

I Fil:
10 žumanca
12 kaška šećera
8 kašika oštrog brašna
1/2 lit mleka
2 margarina za oba fila

II Fil:
300 gr mlevenih oraha
malo vrelog mleka
100g čokolada za kuvanje



III Fil:
300 g šlaga u prahu
3,5 dl hladne kisele vode
2 učvršćivača za šlag

Priprema:

Kore: Dobro umutiti belanca i šećer, pri kraju mućenja dodati kašiku sirćeta i još kratko mutiti, zatim dodati prezle i orahe i samo blago izmešati i sipati u namašćen i brašnom posut pleh.Peći na oko 200 C. Ispeći tri kore.
I Fil: Umutiti žumanca sa 4 kašike šećera, dodati brašno, izmešati i postepeno dodati oko 2 dl mleka i sve to zakuvati u šerpi u kojoj ste stavili oko 3 dl mleka i 8 kašika šećera.
II Fil: Mlevene orahe popariti sa malo vrelog mleka i dodati otopljenu čokoladu.
III Fil: Šlag u prahu dobro umutiti dodavajući postepeno hladnu kiselu vodu, i učvršćivač za šlag.

Kada se ohladi prvi i drugi fil, sjediniti ih i postepeno ih dodavati u margarin i penasto ih umutiti.
Ređati: Kora, fil,šlag, kora, fil, šlag. 

Izvor: http://kolacii.blogspot.com/

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian