Open top menu
subota, 5. travnja 2014.


Sastojci

 TIJESTO 
 80 dkg glatkog brašna  
2jaja  
1 žličica soli  
4 žlice šećera  
6 dkg margarina  
2 dcl mlijeka  
2 dcl vode  
3 žličice suhog kvasca  
limun kora

NADJEV
 750 pekmeza od buče  
6 žlica krušnih mrvica  
3 žličice cimeta
GLAZURA
 10 dkg čokolade za kuhanje 
 5 dkg margarina

Priprema

Umijesite dizano tijesto i pustite da se podigne. Kad je tijesto spremno podijelite ga na 4 dijela i razvaljajte kore.U namazanu tepsiju stavite prvu koru premažite pekmezom od bundeve ,đumbira i kockica čokolade(to je domaći pekmez)ali možete staviti i bilo koji volite samo nemojte marmeladu,neki džem voćni možda.Onda po pekmezu pospite prezle i cimetai vanilin šećera.Zatim drugu koru i opet sve isto.Onda 3 kora iopet isto Četvrtu koru stavite i nabockajte kolač vilicom.Pecite 40 min na 180*C.Pečeni kolač prelijte čokoladnom glazurom.

Izvor: http://www.coolinarika.com/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian