Open top menu
utorak, 1. travnja 2014.


Sastojci:
500 g keksa (petit beurre)
150 g šećera
2 kašike brašna
2 kašike kakao praha
250 g margarina (isključivo margarina, ne maslac)
2 jajeta
1 kesica vanilin šećera + prstohvat soli
5 kašika mleka
5 kašika samlevenog keksa
100 g izmrvljenog kikirikija

Priprema:
Otopite margarin u šerpi. Dodajte brašno, razmutite i ostavite da proključa. Stavite zatim, šećer, kakao i mleko.
Umutite jaja sa vanilin šećerom i soli. Zajedno sa mlevenim keksom i izmrvljenim kikirikijem dodajte ih u posudu sa margarinom.
Pripremite poslužavnik na koje ćete praviti kolač. Stavite foliju na dno.
Ređajte keks, u dva reda, pa preko keksa fil. Ponavljajte postupak dok se fil ne potroši. Završite keksom.
Prekrijte folijom i stavite nešto teško odozgo. 
Neka kolač prenoći u frižideru. Oštrim nožem razdvojite “celine” i poslužite.

Izvor: http://super-recepti.blogspot.com/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian