Open top menu
utorak, 6. svibnja 2014.


Evo, jednostavan recept za Barbie tortu, za mame i njihove male princeze. Sva mudrost je u ukrašavanju, zato mašti na volju. Osnovni recept sam dobila od susjede pod nazivom “Tigar torta”.



Sastojci

Biskvit

 5-6 jaja
 5-6 žlica šećera
 1 dcl ulja
 5-6 žlica brašna

Krema

 4 žumanjka
20 dag šećera
1-2 žlice brašna
1/2 litre mlijeka
25 dag mljevenih oraha
10 dag čokolade za kuhanje
 25 dag maragarina

Za ukrašavanje
 1/2 litre slatkog vrhnja Hole
 1 kremfiks  
 prehrambene boje po želji


Priprema:

Biskvit
1
Izradite pjenasto jaja sa šećerom.
2
U smjesu polako dodajte ulje.
3
Polagano umiješajte brašno.
4
Pecite u tepsiji (na papiru za pečenje) srednje veličine na 180 stupnjeva C.
5
Kad se biskvit ohladi izrežite ga na kocke (ne presitno).
Krema
6
Žumanjke i šećer pjenasto umutite, te dodajte brašno i malo mlijeka.
7
Smjesu ukuhajte u mlijeko, te miješajte na laganoj vatri dok se ne zgusne.
8
U još vruću kremu umiješajte čokoladu za kuhanje i orahe. Ostavite da se ohladi.
9
Margarin pjenasto umutite, te ga dodajte u ohlađenu kremu.
10
U kremu pažljivo umiješajte kocke biskvita (nemojte previše gnječiti).
Oblikovanje torte
11
U kalup obložen alu folijom (ja sam koristila novi plastični kalić za cvijeće, jer mi je najsličniji obliku krinoline – Barbikine suknje) istresite kremu, poravnajte i malo pritisnite, te ostavite da se potpuno ohladi.
12
Istresite biskvit iz “kalupa” na tacnu na kojoj ćete servirati tortu, i skinite alu foliju. Dobili ste Barbikinu “suknju”, naravno uz male korekcije. Kako bi Barbika ipak imala tanak struk, nožem stanjite i oblikujte gornji dio suknje.
13
Tanjim špicastim nožem u sredini “suknje”napravite rupu, u koju ćete staviti Barbiku. Novu Barbiku oslobodite odjeće, a njene noge do pola bedara zamotajte u prozirnu foliju. Utaknite Barbiku u “suknju”, ali samo do polovice bedara. Gornji dio haljine i struk ćete oblikovati i napraviti od slatkog vrhnja.
Ukrašavanje
1
Izradite slatko vrhnje uz dodatak kremfiksa (po želji; ja ga stavljam jer se slatko vrhnje prije umuti), ali ne prečvrsto, ako ga mislite bojati. Podijelite slatko vrhnje u dva dijela (ili više, zavisno koliko boja želite), dodajte boju po želji i svaki dio još malo izradite kako bi se boja ujednačila. Slatkim vrhnjem oblikujte dio od struka do bedara. Gornji dio haljine ukrašavajte špricom, nastavkom kojim želite. Možete dodati ogrlicu, narukvicu i sl. sve ovisi o Vama i željam Vaše princeze.
Posluživanje
Djeca obično vole jesti ovu tortu.
Kada se reže (okomito) kriške su šarene (smeđe-žuto) i izgledaju kao krzno tigra, odakle osnovnom receptu i ime.

Izvor: http://www.coolinarika.com/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian