Open top menu
utorak, 6. svibnja 2014.



POTREBNO:

Za biskvit: (mjera je čaša od 2dl)
1 jaje
1 čaša šećera
1 čaša mljevenih oraha
1 čaša mlijeka
1/2 čaše ulja
1 čaša brašna
1 prašak za pecivo
Za kremu:
2 pudinga od čokolade (ili vanilije)
20 dag margarina
7 žlica šećera
6 dl mlijeka
Za glazuru: 10-15 dag čokolade za kuhanje + 5 dag margarina + 4 žlice ulja

PRIPREMA:

Za biskvit miksati prvo jaje sa šećerom pa postepeno dodavati ostale sastojke. Izliti smjesu u namašćen i pobrašnjen lim srednje veličine. Peći u pećnici na 180°C 25-30 min. Vrući biskvit preliti sa malo mlijeka (oko 1 dl)

Za kremu skuhati pudinge u navedenoj količini mlijeka, ohladiti pa u ohlađeno dodati izrađeni margarin.
Hladni biskvit premazati kremom i od gore staviti čokoladnu glazuru ili naribati čokoladu.
(recipeci.com)

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian