Open top menu
četvrtak, 8. svibnja 2014.


Čokoladna torta
Čokoladna torta
Sastojci:


  • 9 bjelanjaka
  • 9 kašika šećera
  • 9 žumanaca
  • 150 gr mljevenog plazma keksa
  • 400 gr čokolade za kuhanje
  • 375 gr maslaca ili margarina
  • 375 gr šećera u prahu
  • 4 šlaga (160 gr)

Priprema:





Umutiti bjelanjke sa 9 kašika šećera u čvrst snijeg. Dodati i žumanca pa izmiješati. Čokoladu otopiti pa polako, uz stalno miješanje mikserom, dodati u umućena jaja, na kraju dodati i keks.

Maslac pjenasto umutiti sa šećerom u prahu pa sjediniti sa prethodnim kremom.

Smjesu podijeliti na dva djela. Jedan dio će biti fil (staviti na hladjenje) a od drugog ispecite 2 tanke kore, na 200 stepeni oko desetak minuta.
Za jednu koru imat ćete 6 prepunih kašika smjese

Umutiti šlag i filovati: kora - fil - šlag - kora - fil - šlag.

Izvor: http://domaci-recepti.blogspot.com/


Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian