Open top menu
utorak, 20. svibnja 2014.

Da biste sami napravili prezle, koristite stari hleb (bez semenki), isecite ga na kriške pa na kockice i prosušite u rerni na najnižoj temperaturi. Prohlađene suve kockice hleba zatim sameljite u mašini za mlevenje oraha. Tako dobijene prezle čuvajte u dobro zatvorenoj kutiji ili tegli.




Sastojci

200 g prezli
60 g smeđeg šećera
100 g mlevenog badema
125 g margarina
1 kesica želatina
sok od limuna
sok od mandarine
sok od pomorandže
400 g malina
200 ml slatke pavlake
100 g rendane čokolade



Priprema

U činiji izmešati prezle, smeđi šećer, badem i margarin. Rasporediti masu po tepsiji i ostaviti da se stegne. U činijicu sipati sok od limuna, mandarine i pomorandže. Dodati želatin, promešati i ostaviti da odstoji 15 minuta. Maline kratko prokuvati u šerpi, dodati razmućen želatin sa sokovima od citrusa i još malo kuvati. Preliti preko kore i ostaviti da se stegne. Umutiti slatku pavlaku, premazati kolač, posuti rendanom čokoladom i ostaviti da se ohladi i stegne. Margarita kolač iseći na kocke i servirati.

Izvor: http://www.kuhinjica.rs/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian