Open top menu
utorak, 20. svibnja 2014.

latkiši prženi na masnoći sigurno ne spadaju u dijetalna jela, ali smanjenjem količine upotrebljene masnoće i ukusnim voćnim punjenjima možemo pripremiti prihvatljivo jelo.





Sastojci

Testo

125 g brašna
1 jaje
2 g soli
1 vanil šećer
15 ml ulja
15 g šećera
200 ml mleka
200 ml mineralne gazirane vode
1 g sode bikarbone
Nadev

4 banane
1 kašičica ruma
30 g marmelade od kajsija

100 ml voćnog topinga


Priprema


U odgovarajućoj posudi umutiti jaja, so, šećer, vanil šećer, ulje. Postepeno dodavati brašno, a zatim dodavati mleko i mineralnu vodu uz stalno mešanje, vodeći računa da se ne stvore gudvice. Pred kraj mućenja dodati sodu bikarbonu. Palačinke peći u dobro zagejanom tiganju, prvo jednu stranu 2 - 3 minuta, a zatim okrenuti palačinku i nastaviti sa pečenjem druge strane oko 1 minut. Gotove palačinke ređati na veći tanjir.
Nadev: Banane oguliti, iskidati na manje komade i staviti u činiju. Dodati marmeladu i rum i sve dodro viljuškom izgnječiti. Gotovom masom puniti palačinke, savijati na četvrtine i ređati u tanjir. 

Izvor: http://www.kuhinjica.rs/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian