Open top menu
ponedjeljak, 2. lipnja 2014.



Za kore:

12 do 16 piškota
konzerva ananasa u kolutićima
Za krem:
100 g šećera
400 g zamrznutih malina
2 listića želatina
200 ml slatke pavlake
250 g krem sira
kašičica ekstrakta vanile
Za glazuru:
 pola svežeg ananasa
500 ml soka od pomorandž
100 g šećera
2 listića želatina

Priprema:

Odmrznite maline i u 200 g odmrznutih malina i soka koji su pustile potopite listiće želatina i
kuvajte na niskoj temperaturi dok se želatin sasvim ne istopi. Malo ohladite, dodajte šećer i
izmiksajte da dobijete crveni pire, pa kuvajte 20 minuta na umerenoj temperaturi da se pire
zgusne. Posebno umutite šlag od slatke pavlake, dodajte ekstrakt vanile i krem sir,
promešajte i dobijeni krem pomešajte sa ohlađenim kremom od malina. Četvrtast pleh
obložite providnom folijom i po dnu ređajte piškote, pa ih malo poprskajte sirupom od
ananasa iz konzerve. Odozgo rasporedite krem od malina i šlaga i ostavite da stoji najmanje
sat vremena u frižideru. Za to vreme pomešajte listiće želatina sa sokom od pomoranđe,
dodajte šećer i kuvajte na umerenoj temperaturi da se želatin otopi i dobijete gustu, glatku
masu. Preko ohlađenog krema od malina rasporedite kolutiće ananasa, prelijte želatinom od
pomorandže i ostavite da nekoliko sati stoji u frižideru. Ohlađeni kolač secite na kocke i
služite.

izvor : www.novosti.rs

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian