Open top menu
četvrtak, 12. lipnja 2014.



Kora:

7 jaja
7 kašika šećera
4 kašike brašna
7 kašike ulja
3 kašike kakaoa
prašak za pecivo
Krem :



350 g džem po izboru, mora biti džem, da ne bi bilo ljuske od voća.
350 ml slatke pavlake
1 paket želatina
Čokolada sloj :

200 g čokolade
60 ml slatke pavlake
Krem II :

300 gr krem sira
350 ml slatke pavlake
100 gr šećera u prahu
1 želatin
sok od limuna limun
Dekoracija :

čokolada glazura ( opciono )


Pripema:
Ulupajte belanca dodavajući šećer. Dodajte žumanca, ulje i bašno pomešano sa praškom za pecivo i kakaom.

Sjedinite sve i stavite da se peče na 180 stepeni oko 35 minuta.

Ulupajte slatku pavlaku, ne jako, pa dodavajte postepeno džem uz miksiranje.

Želatin stavite u 50ml vode 5 minuta da odstoji, pa stavite na vatru da se otopi, ne sme da provri, pa ga dodajte u prethodnu smesu.

Koru presecite na dva dela, pa vratite u pleh u kojoj se pekla i istresite prvi krem.



Drugi sloj – otopite zajedno čokoladu i slatku pavlaku, sašećajte malo da se prohladi pa istresite preko prvog krema.

Stavite u frižider dok pripremite krem od krem sira.Ulupajte slatku pavlaku. Pomešajte krem sir sa šećerom i limunovim sokom, količina po izboru.

Želatin potopite u 50ml vode i ostavite da hidrira 5 minuta, pa ga zagrejte da se otopi i dodajte kad se otopi prethodnoj smesi. Sjedinite i istresite preko sloja čokolade. Poklopite korom 2.

Vratiti u frižider na nekoliko sati, pa preliti glazurom i kad se stegne poslužiti.

Izvor: http://brzikolaci.com/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian