Open top menu
ponedjeljak, 9. lipnja 2014.





Sastojci

KORA

2 jaja
2 kasike meda
200 gr šećera
6 kasika ali ne jako punih masti
20 gr kakaa
100 gr mlevenih oraha
450 gr brašna
1 kasika sode bikarbone
limunova korica

KREMA

5 dcl mlijeka
6 kasika brašna
250 gr šećera
limunov sok
250 gr margarina

GLAZURA
200 gr cokolade,
100 gr margarina


Način pripreme
Tijesto
Med, šećer i mast otopiti na laganoj vatri te umiješati ostale sastojke.
Ispeći tri tanke kore na obrnutoj i podmazanoj strani lima i premazati ih kremom(ja sam pekla na tepsiji 30 puta 30 cm).
Korice peci oko 5 min,i da ne potamne
Krema
Mlijeko, brašno i šećer skuvati u gustu kremu.
U ohlađeno umiješati margarin i limunov sok.
Filovati korice....
Gotov kolač preliti čokoladom koju smo zajedno sa margarinom otopili na pari ili mozete samo posuti secerom u prahu kao ja.

Izvor: http://www.svajela.hr/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian