Open top menu
ponedjeljak, 16. lipnja 2014.



Za kore vam je potrebno:

6 belanaca,
130 g šećera
6 kasika brasna,
30 g kokosa i
1 kasika praska za pecivo
Prvo umutiti mikserom belanca pa dodati šećer i žumanca potom brašno, kokos i prašak za
pecivo.
Okrugli pleh obložiti pek papirom izliti smesu i peći na 160C.Pečenu koru kada se ohladi iseći
tj preseći na dva dela.
Za premazje potrebno:
260 ml slatke pavlake za kuvanje,
220 g bele čokolade i


 130 g oljustenih mlevenih badema,
 Ja sam stavila ne oljuštene, islreno nisam imala blanširanih ali me je i mrzilo da ih blanširam,
jer sam sve pravila što bi se reklo u "pet do dvanajst"

Priprema:
Slatku pavlaku staviti u serpicu i grejati, kada je vrela-dosla malte me do ključanja, staviti u nju
belu čokoladu i mlevene badenme. Dobro promešati i ostaviti da se prohladi.
Za fil potrebno je:
 1/2 l mleka,
 80 g šecera,
 1 puding od vanile,
 6 žumanaca,
70 g putera i
- 250 g slatke pavlake za slag.

Priprema kreme:

Mleko sa šećerom ugrejati a odvojiti manju količinu npr 1dcl i pomešati sa pudingom i
žumancima, apotom ukuvati u preostalo mleko. Mešati dok se ne zgusne a potom malo
rashladiti te u mlak krenm dodati puter. Potom celu kremu dobro rashladiti da možete u nju
umešatu ulupanu slatku pavlaku.


Potom filovati:
Kora, premaz od badema, krem, kora, premaz od badema i krem.


Izvor: (vojvodjanskakuhinja.blogspot.com).


Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian