Open top menu
utorak, 24. lipnja 2014.




Potrebno je:

20 paprika

Fil:



400 g belog sira
400 g kisele pavlake
malo soli
400 g pileća prsa ili neke druge salame
kiseli krastavčići po ukusu
beli luk po ukusu
kačkavalj


Priprema
1
Slana torta od pohovanih paprika količina fila zavisi od paprika. Ja sam pravila od 20 paprika paprika, ispohovati na klasičan način prvo u brašno, pa u jaja na vrelom ulju. Ohladiti paprike.
2
Fil: 400 g belog sira, tipa feta, sira zlatarskog, sjeničkog, kog imate u kući.
3
400 g kisele pavlake, sir i pavlaku umutiti mikserom na najslabijoj brzini i malo osoliti.
4
400 g pilećih prsa, ili neke druge salame, izrendati na rende kao jabuke kad rendamo.
5
Paprike složiti jednu do druge i namazati filom od sira i pavlake, zatim složiti rendanu salamu, dodati seckani kisele krastavčiće po ukusu, i belog luka po ukusu, pa onda opet složiti paprike i fil i tako dok ima fila i paprika.
6
Gotovu tortu premazati pavlakom i ukrasiti rendanim kačkavaljom.
7
Uživajte u ukusu prijatno!



Izvor: http://www.recepti.com/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian