Open top menu
četvrtak, 12. lipnja 2014.





Sastojci:

Krem:

4 žumanca
200 g šećera u prahu
500 g mascarpone sira
2  vanilin šećer
120 ml. slatke pavlake, može i šlaga
200 gr malina




Sirup:

 100 ml. voda
 100 g šećera
 100 ml. voćnog likera
Dekoracija:

 100 ml. šlag
 50 g malina
Još:

200gr piškota
Priprema::
Ulupajte žumanca i sa šećerom u prahu  oko 3-4 minuta.  Dodajte mascarpone sir i vanilu. Pomešajte lagano dok ne postane kremasto. Ulupajte pavlaku ili šlag pa dodajte  maskarpone kremu. Spojite sastojke za sirup i stavite da vri 8 minuta. Kada se ohladi, dodajte liker voća.



Stavite,najbolje u neki kalup,ako nemate onda redjajte,kad stavljate u kalup stavite foliju.  Ako redjate u kalup onda prvo stavite red fila pa poslažite maline i odgore piškote natopljene u sirup,a ako redjate na tacnu onda prvo piškote pa red fila pa maline. Tako do kraja. Ostavite u frižider bar 3-4h da se ohladi i piškote omekane. Pre služenja ulupajte šlag pa dekorišite odgore sa špricem i malinama.

Izvor: http://brzikolaci.com/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian