Open top menu
četvrtak, 12. lipnja 2014.


.da ne dužim previše...uživajte u brzom i osvježavajućem višnjasom užitku :)

Sastojci

Podloga

 200 gr bilo kojeg mljevenog keksa sa maslacom
50 gr maslaca narezanog na listiće
2 žlicelimunovog soka
2 žlice marmelade od višanja

Višnjasti preljev

 200 gr višnjica...bez koštica
50 gr šećera
20 mlvode


1/2 vrećice preljeva za torte (crveni ili bijeli)

Osvježavajuća krema

 360 ml čvrstog jogurta
250 ml slatkog vrhnja
50 gr šećera
1 kom burbon vanilin šećera
1 kom vanilin šećera
1 kom želatine u prahu ili 6 listića


Priprema:
1
Kekse samljeti u mrvice,dodati listiće maslaca,sok od limuna i 2 žlice marmelade od višanja...
Sve skupa dobro povezati i stavit na masni papir u kalup promjera 18cm.
Staviti u zamrzivač da se dobro stisne.

2
Višnje prokuhati sa šećerom i vodom na laganoj vatri..kada je prokuhalo,dodati preljev u prahu u smjesu i prokuhati još minutu dvije. Maknuti sa vatre i prekriti sa folijom da se ohladi i ne napravi opnica na vrhu.
3
Dok se podloga i višnjice hlade..
Pripremiti želatinu po uputama na vrećici.Jogurt izmiješati sa sve tri vrste šećera.U jogurt dodati otopljenu želatinu i dobro promiješati,te pustiti da se malo želatina počme strvdnjavati.
4
Za to vrijeme izmiksati slatko vrhnje u čvrsti šlag i nježno umiješati u jogurt sa želatinom.
5
Izvaditi iz zamrzivača podlogu i maknuti je sa masnog papita ili folije,staviti je na tacnu,postaviti obruč oko nje i zaštiti ga po rubovima s unutarnje strane da krema ne dodiruje obruč.
6
Zatim staviti polovinu kremice na podlogu,preliti ohlađene višnjice i rasporediti po površini.
Dodati ostatak kremice i dobro,dobro ohladiti.
7


Dekoraciju prepuštam vama na maštu...ja svoju nisam stigla dekorirati,jer je bila brzina u pripremi..ali utisak je bio oduševljavajući.

coolinarika.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian