Open top menu
četvrtak, 3. srpnja 2014.

Sastojci:

400 gr piškota,
300 gr mlevenog keksa,
3 pudinga od vanile,
6 kašika šećera,


1,3 l mleka, 400 gr margarina,300 gr šećera u prahu,
20 čokoladnih bananica,
5 banana,
4 dl slatke pavlake

Priprema:

Fil I:

1. Mleveni keks preliti sa 2 dl mleka i dobro izmešati.
2. Posebno umutiti 200 g margarina sa 150 g šećera u prahu. Sjediniti sa mlevenim keksom i dobro izmešati.

Fil II:

1. U šerpu sipati 7 dl mleka, dodati šećer i ostaviti da proključa. Posebno umutiti 1 dl mleka sa pudingom od vanile pa sipati u ključalo mleko i nastaviti sa kuvanjem uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. Penasto umutiti 200 g margarina
sa ukusom slatke pavlake sa 150 g šećera u prahu pa sjediniti sa ohlađenim pudingom i umutiti.
2. Čokloladne bananice uzdužno preseći na pola,a sveže banana iseći na kolutove.


3. Polovinu piškota natopiti mlekom I poslagati na tacnu za tortu.premazati ih filom od mlevenog keksa I preko njega prslagati čokoladne bananice.Zatim preliti polovinom fila od pudinga I poslagati preostale piškote natopljene u mleko.premazati iih preostalim filom od pudinga pa rasporediti kolutove banana.
4. Gotovu tortu premazati šlagom od slatke povlake i ukrasiti po želji. (namirnice.ba)
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian