Open top menu
ponedjeljak, 28. srpnja 2014.

Mekan, sočan i  mirisan kolač s neodoljivom aromom naranče, ako volite jaffa kekse, sigurno sam da će vas ovaj jednostavni kolač oduševiti.




Sastojci

 biskvit:
     3 jaja
     120 g smeđeg šećera
     1 vanilija šećer bourbon
     1 dc ulja
     1 dcl mlijeka
     180 g brašna
     1/2 vrećice praška za pecivo
     15 g kakaa
   
ostalo:
     2 dcl svježe iscjeđenog soka naranče
     korica od jedne naranče
     1 žlica likera od naranče
     3 velike žlice marmelade od marelice
   
glazura
     100 g tamne čokolade
     3 žlice ulja



Priprema
   
    1.
    Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
    2.
    Mikserom umutite jaja s obje vrste šećera u pjenastu smjesu.
    3.
    Postepeno dodajte ulje, a potom i mlijeko.
    Zatim dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo.
    4.
    Smjesu podijelite na dva jednaka dijela.
    Jednoj polovici dodajte kakao i žlicu mlijeka.
    5.
    Kalup promjera 20x30 cm obložite papirom za pečenje pa  posebno ispecite dva biskvita.
    6.
    Iscijedite naranče, soku dodajte koricu i liker naranče. Meni su za 2 dcl soka, bile potrebne dvije velike naranče.
    7.
    Ohlađeni tamni biskvit razmrvite rukama i pomiješajte ga sa sokom naranče.
    8.
    Svijetli biskvit premažite marmeladom koju ste prethodno malo zagrijali, rasporedite smjesu od tamnog biskvita i poravnajte nožem.
    9.
    Čokoladu otopite na pari s uljem, te prelijte po kolaču.
    Za ovaj kolač sam radila i glazuru u ovom omjeru 100 g čokolade + 50 g maslaca + žlica ulja. Ali mi je za ovaj kolač puno bolja ova što sam je napisala u receptu.



Izvor: www.coolinarika.com

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian