Open top menu
nedjelja, 20. srpnja 2014.




Sastojci
1. sloj
25 dag mljevenih keksa (Albert ili sl.) 20 dagmargarina 10-ak dagmljevenih oraha

2. sloj
1/2 kg skute (ili svježeg sira)
4 žumanjka
10-15 dag šećera (po ukusu…)
2 žlice svježeg narančinog soka
2 žlice svježeg limunovog soka
4 bjelanjka stučena u snijeg

3. sloj
3 kom kiselog vrhnja (od 180 g)
4-5 vrećica vanilin šećera



Priprema
1.
sloj:
2.
sve pomiješati, dobit ćete gustu smjesu koju treba rukama poravnati/razvući po formi (br. 38 piše na mojoj formi) i peći 10 MINUTA na 170°C.
3.
sloj:
4.
miksati sve sastojke, na kraju umiješati snijeg, preliti preko 1. sloja i nastaviti peći još 30 minuta na istoj temperaturi.
5.
sloj:
6.
smiksati sastojke i preliti preko skutine kreme, poravnati i peći još 10 minuta na 150°C, ne duže (bez obzira što će površina izgledati “drhtavo”) jer ne smije porumeniti. Ohladiti, pokriti alu-folijom i staviti u hladnjak par sati da se stegne.



Izvor: www.coolinarika.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian