Open top menu
petak, 4. srpnja 2014.



Sastojci:

Biskvit:
6 bjelanjaka
20 dag šećera
15 dag mljevenih oraha
2 žlice mrvica
1 prašak za pecivo



Krema:

7 dl mlijeka
6 žumanjaka
15 dag šećera
2 želatine
7 žlica vode
11 vrhnja za šlag
1 kg marelica ili 1 veliki
kompot od marelica

Priprema:
Od bjelanjaka i šečera napraviti čvrst šlag. Neprestano miješajući, dodavati žlicu po žlicu oraha.
Na kraju dodati mrvice i prašak za pecivo. Staviti u kalup obložen papirom za pečenje i peci na
180 -200° C 15 - 20 minuta. Ohladiti. Od 7 dl mlijeka odvojiti 4 žlice pa razmutiti sa žumanjcima i
šećerom. Ostatak mlijeka zakuhati, skloniti s vatre i dodati smjesu sa žumanjcima. Vratiti na vatru
još 1 - 2 minute neprestano miješajući. Želatinu razmutiti u 7 žlica vode pa dodati u napola
ohladenu krému. % 1 vrhnja za šlag izraditi, u to dodati krému i sve zajedno tuči još 1 - 2 minuté.
Marelice narezati na kockice. Ohladen biskvit premazati polovicom kreme, na kremu složiti
kockice marelica, a na njih staviti ostatak kreme. Cijeli kolač premazati s 1/2 L izradenog vrhnja
za šlag. Ukrasiti po želji. Umjesto marelica može se upotrijebiti bilo koje sezonsko voče.


Izvor: dobar-recept.blogspot.com

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian