Open top menu
ponedjeljak, 18. kolovoza 2014.

Da li ste spremni da se uvučete u omiljene pantalone sa niskim strukom? Da li će vas “šlaufić”, koji je vjerovatno nastao tokom zime, spriječiti da uživate u proljećnoj odjeći? Ne brinite se, uz pravilan režim ishrane, mnogo vode i naredne vježbe, riješićete se “nepoželjnih” ostataka zime.

Savijanje u stranu
















Zauzmite raskoračni stav u širini ramena sa rukama spuštenim pored tijela (1). Spuštajte jednu ruku što niže prema koljenima dok drugu lagano podižete na struk. Vodite računa da su vam leđa cijelo vrijeme u pravilnom (zategnutom) položaju (2). Radite naizmjenično jednu pa drugu stranu. Da biste postigli još bolji, a i brži rezultat, u ruke uzmite male tegove (ili flašice vode od pola litre). Uradite ukupno 50 naizmjeničnih ponavljanja.



Rotacija u struku


















Zauzmite širi raskoračni stav u polučučnju. Ruke ispružite ispred sebe (A). Vježba se sastoji od rotacije trupom u jednu pa u drugu stranu, pri tome vodeći računa da se kukovi ne pomijeraju (B). Uradite ukupno 50 naizmjeničnih ponavljanja.

Sklopka



















Lezite na pod ili klupu sa ispruženim rukama i nogama (A). Podižući ramena od poda (ili klupe), pokušajte da rukama dodirnete nožne prste. Kada dodirnete prste, ostanite par sekundi u tom položaju pa se vratite u početni (B). Uradite 15 ponavljanja.



Autor: minimagazin.info

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian