Open top menu
subota, 16. kolovoza 2014.

Ulje se pravi od ljutih crvenih paprika i odlično pomaže kod radikulitisa, miozitisa, neuralgije, reume i bolova u zglobovima. Ulje od ljutih paprika pripada grupi iritirajućih i zagrejavajućih ulja. Poseduje nadražajno delovanje: širi kapilare, pojačava cirkulaciju krvi u gornjim delovima kože, pojačava vitaminski metabolizam i deluje na aktiviranje regenerativnih procesa epidermisa kože.


Pripremiti ovo lekovito ulje nije teško.

 Za pripremu ulja od ljutih paprika biće potrebno:

     - 10 svežih crvenih ljutih papričica
    - 2 čaše hladnoceđenog maslinovog ulja
    - staklena tegla od 1 litar Priprema:

     Papričice  oprati, odseci deo gde se nalazi peteljka i samleti na mašini za mlevenje mesa. Dobićete oko jedne čaše isitnjene smese.
    Preručite u čistu staklenu teglu i prelijte uljem. Ostavite na tamno mesto (recimo u donji deo kuhinjskih elemenata).
    Posle 7 dana procedite sadržaj tegle kroz gazu ili plastičnu cediljku.

Iskorišćenu smesu od paprike možete ostaviti u frizider i koristiti kao dodatak jelima, a crvenkasto ulje koristiti za utrljavanje u kožu.

Prvo vreme utrljavati ulje  nekoliko puta dnevno, kada imate bolove u zglobovima ili drugim delovima tela. Nakon utrljavanja, obuvati tople čarape ili hulahopke, ako su u pitanju noge. Utopljavati i druge delove tela, u zavisnosti od lokacije bola – ruke, vrat, leđa. Nakon nanošenja ulja, osetićete pečenje na koži, ali biće podnošljivo, čak i prijatno, jer će ulje duboko grejati kožu, ali bez stvaranja opekotina.

Vremenom možete smanjivati intenzitet nanošenja ulja. Posle mesec-dva, proceduru možete raditi jednom nedeljno, ako se jave ponekad bolovi u zglobovima  zbog promene vremenskih uslova. Ulje čuvajte na tamnom mestu.http://uspesnazena.com/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian