Open top menu
subota, 9. kolovoza 2014.

Za sve kokosoljupce....  kolac sa puno kokosa :)




Sastojci
 
za testo:
     300 g. brasno
     150 g. secera
     100 g. margarina
     2 zumanca
     1 kasika kakaoa
     1/2 prasak za pecivo
      malo kisele pavlake ili mleko
 
prvi fil:
     6 belanca
     150 g. secera
     150 g. kokosa
 
drugi fil:
     4 zumanca
     2 pudinga od vanile
     600 ml. mleka
     150 g. margarina
     100 g. secer u prahu
 
glazura :
     150 g. cokolada za kuvanje ili
      kokos,strugana cokolada,kakaoa
          




Priprema


    1.
    U sud stavimo brasno,pravimo udubljenje i dodajemo naseckani margarin,zumance,kakaoa,pecivo i malo kisele pavlake (oko pola casice)ili mleko.Sve sastojke izmesamo i zamesimo glatko testo.Odma podelimo ga na dva jednaka dela i na pobrasnjen sto razvucemo koru prema dimenzije pleha(kod mene 25 x 37).Tavu premazemo sa uljem i pobrasnimo i stavimo unutra prvo testo.
    2.
    Belance izmutimo dobro i malo po malo dodajemo secer da dobijemo cvrsti sneg.Unutra stavimo kasiku po kasiku kokosa i dobro izmesamo da se masa izednaci.Smesu stavimo vrz testo i dobro izramnimo sa kasikom.
    3.
    Na pobrasnjen sto razvucemo i drugu koru i pazljivo je stavimo vrz belance.Pecemo u zagrejanoj pecnici na 180 C 20 min.
    4.
    Zumance penasto umutimo dodajemo prasak za puding i 100 ml.mleka i sve dobro izmesamo..Ostatak mleka skuvamo i kad je mleko gotovo dodajemo puding i zumace i na srednja temperatura kuvamo gusti krem.
    5.
    Kad je gotovo sklonimo sa vatre i ostavimo da se hladi.
    Na stranu izmutimo margarin i secer u prahu i unutra dodajmo ohladjeni puding i sve dobro izmutimo.
    6.
    Na ohladjeno testo stavimo zuti fil i ostavimo u frizider da se ohladi oko pola sata.
    Ukrasimo kolac sa otopljenu cokoladu ili samo sa kokosa i isecemo na kriške.



Izvor: www.coolinarika.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian