Open top menu
subota, 9. kolovoza 2014.

I za kraj nešto slatko. Ovo je verzija koju ja imam.

 
Sastojci

     500 g tankih kora
     150 g maslaca
 
Za nadjev:
     125 g Pšenične krupice Podravka By Podravka
     300 g šećera
     4 jaja
     1 naranča (sok i naribana korica)
     1 l mlijeka
   
Za sirup:
     500 g šećera
     300 ml vode
     2 limuna      





Priprema


    1.
    Kore podijelite na dva jednaka dijela (kupa), a zatim svaku koru premažite rastopljenim maslacem.
    2.
    U namašćeni veliki kalup stavite prvi dio kora premazanih maslacem i složenih jedna na drugu.
    3.
    Pripremite nadjev tako da pšeničnu krupicu, šećer, jaja, sok i naribanu narančinu koricu dobro izmiješate i ulijete u vrelo mlijeko. Sve zajedno kuhajte dok ne dobijete gustu kremu.
    4.
    Na gornju koru stavite cijeli nadjev, a zatim drugu polovicu prethodno premazanih kora rastopljenim maslacem i složenih jedna na drugu. Obavezno i zadnju koru premažite maslacem.
    5.
    Narežite na željene oblike i pecite u pećnici zagrijanoj na 220°C oko 30 minuta (do zlatne boje).
    6.
    Pripremite sirup tako da kuhate šećer, vodu, sok od jednog limuna, a drugi limun narežite na ploške.
    7.
    Kad je burek pečen, prelijte ga sirupom i ostavite da se sirup upije.

Posluživanje

Burek poslužite dobro rashlađen i narezan na kocke.



Izvor: www.coolinarika.com

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian