Open top menu
subota, 9. kolovoza 2014.

Fina tortica, okusa kao moj omiljeni bounty…




Sastojci

biskvit
     10 dag maslaca
     5 dag secera smedjeg
     2 jaja
     20 dag brasna
     2 kasike kakaa
     pola praska za pecivo
     1 dc-1,5 dc mlijeka
 
nadjev
     3 dc mlijeka
     50 g griza
     50 g maslaca
     5 kasika smedjeg secera
     10 dag kokosovog brasna
     2 vanili secera
 
glazura
     200 g mljecne cokolade          
     2 kasike ulja




Priprema

    1.
    10 dag maslaca sobne temperature umjesajte u smjesu od izradjenih jaja s secerom, u drugu zdjelu pomjesajte brasno, prasak za pecivo, kakao.
    2.
    Polagano dodavati kasiku smjese brasna u jaja pa malo mlijeka sve dok ne potrosite sve sastojke. Mlijeka dodajte toliko da dobijete gustu smjesu (malo vise od 1 dc).
    3.
    Pecite 25 minuta na 180 °C u prethodno podmazanoj modli i posipanoj s krusnim mrvicama a dok se hladi biskvit napravite kremu.
    4.
    Za kremu: Mlijeko stavite da prokuha s secerom i maslacem pa dodajte griz, kuhati dok se malo ne zgusne 2-3 minute i onda umjesati vanili secer i kokos.
    5.
    Tako toplu smjesu stavite na biskvit i poravnajte.
    6.
    Kad se ohladi staviti glazuru od otopljene mlijecne cokolade s uljem

Posluživanje

Bar dva sata stavite u frizider prije posluzivanja
promjer modle je 26 cm promjera




Izvor: www.coolinarika.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian