Fina tortica, okusa kao moj omiljeni bounty…
Sastojci
biskvit
10 dag maslaca
5 dag secera smedjeg
2 jaja
20 dag brasna
2 kasike kakaa
pola praska za pecivo
1 dc-1,5 dc mlijeka
nadjev
3 dc mlijeka
50 g griza
50 g maslaca
5 kasika smedjeg secera
10 dag kokosovog brasna
2 vanili secera
glazura
200 g mljecne cokolade
2 kasike ulja
Priprema
1.
10 dag maslaca sobne temperature umjesajte u smjesu od izradjenih jaja s secerom, u drugu zdjelu pomjesajte brasno, prasak za pecivo, kakao.
2.
Polagano dodavati kasiku smjese brasna u jaja pa malo mlijeka sve dok ne potrosite sve sastojke. Mlijeka dodajte toliko da dobijete gustu smjesu (malo vise od 1 dc).
3.
Pecite 25 minuta na 180 °C u prethodno podmazanoj modli i posipanoj s krusnim mrvicama a dok se hladi biskvit napravite kremu.
4.
Za kremu: Mlijeko stavite da prokuha s secerom i maslacem pa dodajte griz, kuhati dok se malo ne zgusne 2-3 minute i onda umjesati vanili secer i kokos.
5.
Tako toplu smjesu stavite na biskvit i poravnajte.
6.
Kad se ohladi staviti glazuru od otopljene mlijecne cokolade s uljem
Posluživanje
Bar dva sata stavite u frizider prije posluzivanja
promjer modle je 26 cm promjera
Izvor: www.coolinarika.com
subota, 9. kolovoza 2014.