Open top menu
subota, 2. kolovoza 2014.

Da mi je netko ovo pričao vjerojatno isto ne bih vjerovala. Kolač koji si za vrijeme pečenja sam napravi podlogu, kremu i biskvit, nema šanse. Ovo mi je zaista bilo otkriće godine, totalno kremast, osvježavajući, ma predivan okus sa samo pet sastojaka. Nemam riječi za opisat, i preporučam svima da probaju.

   

Sastojci

     8 jaja
     300 grama šećera
     10 žlica glatkog brašna
     250 grama margarina
     1 litra mlijeka
     1 čajna žličica ekstrakta vanilije (ja ga volim pa stavim i mrvu više)
      korice od limuna (po želji)      





Priprema

    1.
    Margarin rastopite i ostavite da se ohladi.
    2.
    Žumanjke pjenasto izmješajte sa šećerom.
    3.
    U smjesu sa žumanjcima dodajte prosijano brašno, rastopljeni margarin,  ekstrakt vanilije i postepeno mlijeko.
    4.
    Smjesi lagano dodajte tučeni snijeg od bjelanjaka.
    5.
    Ulijte smjesu u dobro namašćenu i brašnom posutu tepsiju veličine 20x30 cm.
    6.
    Pekla sam 45 minuta na 160 stupnjeva (gornji + donji grijač) i još 15 minuta na 140 stupnjeva.
    7
    Meni definitivno najbolja temperatura 165 stupnjeva sat vremena.

Posluživanje

S obzirom da je do sada bilo raznoraznih iskustava, evo i ja sam dokaz da definitivno izgled i tekstura ovisi o tko zna čemu, jer vjerujte da ni ja ne znam.
Uglavnom, prvo sam napisala da se kolač peče sat i pol, međutim, kad sam ga ponovo pekla, vidjela sam da bi moglo i kraće tako da sam  pekla samo sat vremena i da je sasvim dovoljno.
Sve sugestije su dobro došle, jer zaista ovisi sve o pećnici, temperaturi, vremenu i definitivno i mala različitost rezultira različitim teksturama kao što se vidi u slikama koje ste svi stavili.
Jedino, odličan okus mislim da je svima zajednički :)



Izvor: www.coolinarika.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian