Open top menu
subota, 16. kolovoza 2014.


Prehlada i grip spadaju u najcešca oboljenja respiratornog trakta, a prehlada se javlja cešce nego sve ostale bolesti zajedno. Vecina ljudi se prehladi nekoliko puta godišnje, obicno u prolece i jesen. Ako osecate da cete se razboleti morate odmah poceti da preuzimate neophodne mere. Pocevsi sa borbom protiv prvih simptoma prehlade u pocetnoj fazi, moguce je da se spreci razvoj ozbiljnih oboljenja (gripa, bronhitisa itd) i zapaljenskih procesa u organizmu.


Sta raditi ako osecate prve simptome prehlade i kako zaustaviti sirenje bolesti i ojacati opste zdravstveno stanje?

Ova tri jednostavna, ali efikasna i proverena narodna recepta pomoci ce vam da se izborite sa pocetnim simptomima prehlade i gripa, zaustaviti i speciti napredovanje bolesti.

Kako izleciti prehladu za jedan dan.



1. Ovaj napitak je prirodna zamena za popularan „Coldrex i „Ferveks“, koji mozete napraviti sami bez odlaska u apoteku, a koji je jednako efikasan da ne kazem i bolji.

Ako osecate prve simptome prehlade ili gripa uradite sledece.

U 1,5 litar prokuvane i ohladjene do sobne temperature vode dodajte 1 supenu kasiku krupne (pozeljno morske) soli, sok od jednog limuna i 1 gram askorbinske kiseline. Askorbinsku kiselinu u sebi poseduje sumeca tableta ili vitamin C u prahu. Po zelji mozete zasladiti kasikom meda. Dobro promesajte i popijte ovaj rastvor u roku 1,5 sata. Po potrebi ponovite jos jednom.

2. Kod prvih simptoma prehlade odlicno pomaze i ovaj recept.
Ugrejte 100 ml crnog vina, dodajte u njega 1/4 kasikice mlevenog bibera i 1 kasiku meda. Promesajte i popijte toplo pred spavanje.

3. I treci, provereni recept, koji sam takodje isprobala na sebi i koji je 100% efikasan.

lek protiv prehlade i kaslja - vruce pivo sa medomPoznati lek protiv prehlade i kaslja – vruce pivo sa medom.

Ne moze se reci da je ova mesavina ima prijatan ukus, ali veoma je efikasna!
Flasu piva od 0,5 l (tamnog ili svetlog) naspite u u serpicu i ugrejte, da bude vruce. Skinite sa vatre i dodajte 2 kasike meda i prstohvat cimeta i karanfilica i  promesajte. Pijte u toku veceri, pred spavanje, malim gutljajima. Posle lezite u krevet.
Moram reci da je ova smesa ima prilicno neprijatan ukus, ali kod prehlade, gripa i kaslja deluje veoma efikasno.


Ovaj napitak omeksava  i smanjuje kasalj, poseduje anti inflamatorno dejstvo, podstice znojenje, koje izvlaci prehladu iz organizma. Jer znojenje, kao i u slucaju sa receptom sa vinom, je odavno poznata i priznata metoda lecenja pocetnih simptoma prehlada i gripa, koje ukljucuje odbrambene mehanizme organizma, koji se bore sa virusima.



U sva ova tri slucaja mozete prirodnim pitem pobediti prve simptome prehlade i gripa bukvalno za jedan dan.



Budite zdravi!
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian