Open top menu
subota, 23. kolovoza 2014.




Potrebni sastojci:


Kora

    1 ¼ šolje brašna
    100 g hladnog putera
    1/3 šolje kokosovog brašna
    Malo soli
    3-5 kašičica ruma od kokosa

Krema

    Puding od vanile skuvan u malo manje od ½  l mleka
    Ekstrakt kokosa
    350 g krem sira
    2 šolje pavlake za šlag
    Kašičica vanila ekstrakta
    3 kašike šećera
    Šolja preprženog kokosovog brašna



Da biste pripremili koru, isecite hladan puter na kockice, kokosovo brašno stavite u multipraktik da se sitno samelje, dodajte brašno pa promešajte još nekoliko puta, dodajte puter i sve dobro izmešajte rukama da ne ostanu komadići već da brašno, kokos i puter formiraju nešto nalik mrvicama, na samom kraju dodajte oko četiri kašike veoma hladnog likera od kokosa. Umesite testo, oblikujte loptu, umotajte u plastičnu foliju i stavite u frižider na pola sata.

Uključite rernu da se greje na 180C, a nakon što se testo ohladilo razvaljajte ga na radnoj površini i njime obložite malo dublji, okrugli kalup za pitu.

Koru za pitu prekrijte aluminijumskom folijom, pa na foliju uspite pasulj i stavite koru da se peče 15 minuta. Nakon toga sklonite pasulj i foliju pa pecite još 10 minuta.

Izvadite koru da se hladi, a dok je rerna topla tostirajte kokosovo brašno tako što ćete ga na masnom papiru rasporediti u tankom sloju i peći u rerni 3-5 minuta.

Na standardan način skuvan i ohlađen puding od vanile pomešajte sa ekstraktom kokosa dodajte krem sir i polovicu umućene pavlake za šlag sa tri kašike šećera i ekstraktom vanile, pa sve dobro izmutite mikserom i stavite na hlađenje. Po potrebi dodajte još šećera.

Preko ohlađene kore prelijte kremu od krem sira, preko kreme premažite ostatak šlaga pa pitu bogato pospite tostiranim kokosovim brašnom.



Izvor: lifepressmagazin.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian