Sastojci:
Za koru:
6 čokoladnih keksića
1 kašika putera
1 kašičica šećera
Mrvica soli
Za kremu:
220 – 230 gr krem sira
1/4 šolje (od 250 ml) + 2 kašike šećera
1/2 kašičice ekstrakta vanile
1 kašika višenamenskog brašna
1 jaje, lagano umućeno
60 gr bele čokolade otopljene
1 kašika slatkog vrhnja
2 kašike kiselog vrhnja
1/4 šolje slatka ili džema od malina (ili drugog bobičavog ili šumskog voća)
1 kašičica soka od limuna
Obložite veći kalup za mafine sa 6 papirnih korpica (možete i 12 manjih, odnosno standardne veličine). Zagrejte rernu na 160C.
Izmrvite keksiće u mlinu (ili oklagijom u vrećici), pa ih pomešajte dobro sa puterom, šećerom i solju. Bitno je da keksići ovlaže. Po jednu kašiku ove smese utisnite u dno kalupa. Pecite 5 minuta. Izvadite iz rerne i ostavite da se hladi dok pripremite fil.
U većoj posudi pomešajte krem sir, šećer i vanilu. Mutite mikserom dok se sve lepo ne sjedini. Dodajte brašno i umućeno jaje, pa dobro izmešajte. Ubacite i otopljenu belu čokoladu, pa vrhnje za kuvanje i kiselu pavlaku. Izmiksajte sve dobro.
U manjoj posudi pomešajte slatko od malina i limunov sok. Ubacite po 1/3 šolje krem sir smese preko pečenih kora od keksića, pa sve poravnajte. Pospite slatkom od malina, pa malo pomešajte po vrhu čačkalicom.
Pecite tortice 20-tak minuta. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohlade u potpunosti. Stavite ih u frižider na minimalno 3 sata pre služenja.
Izvor: lifepressmagazin.com
Izvor: lifepressmagazin.com