Open top menu
subota, 23. kolovoza 2014.

Magija savršenog ukusa. Ove slatke tortice su naprosto neodoljive. Jednostavno ih je napraviti, a možete ih preliti slatkom od bilo kog bobičavog ili šumskog voća.

Sastojci:

Za koru:

    6 čokoladnih keksića
    1 kašika putera
    1 kašičica šećera
    Mrvica soli

Za kremu:

    220 – 230 gr krem sira
    1/4 šolje (od 250 ml) + 2 kašike šećera
    1/2 kašičice ekstrakta vanile
    1 kašika višenamenskog brašna
    1 jaje, lagano umućeno
    60 gr bele čokolade otopljene
    1 kašika slatkog vrhnja
    2 kašike kiselog vrhnja
    1/4 šolje slatka ili džema od malina (ili drugog bobičavog ili šumskog voća)
    1 kašičica soka od limuna



Obložite veći kalup za mafine sa 6 papirnih korpica (možete i 12 manjih, odnosno standardne veličine). Zagrejte rernu na 160C.

Izmrvite keksiće u mlinu (ili oklagijom u vrećici), pa ih pomešajte dobro sa puterom, šećerom i solju. Bitno je da keksići ovlaže. Po jednu kašiku ove smese utisnite u dno kalupa. Pecite 5 minuta. Izvadite iz rerne i ostavite da se hladi dok pripremite fil.

U većoj posudi pomešajte krem sir, šećer i vanilu. Mutite mikserom dok se sve lepo ne sjedini. Dodajte brašno i umućeno jaje, pa dobro izmešajte. Ubacite i otopljenu belu čokoladu, pa vrhnje za kuvanje i kiselu pavlaku. Izmiksajte sve dobro.

U manjoj posudi pomešajte slatko od malina i limunov sok. Ubacite po 1/3 šolje krem sir smese preko pečenih kora od keksića, pa sve poravnajte. Pospite slatkom od malina, pa malo pomešajte po vrhu čačkalicom.

Pecite tortice 20-tak minuta. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohlade u potpunosti. Stavite ih u frižider na minimalno 3 sata pre služenja.



Izvor: lifepressmagazin.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian